Het verhaal achter het succes ziet er als volgt uit: in 2014 riep de maxillofaciale chirurg Kate Christensen fysiotherapeuten op voor een multidisciplinair pijnteam in #Trollhättan. Ze had eerder met #fysiotherapeuten gewerkt in Engeland en gezien wat ze kunnen doen voor patiënten met kaakdisfunctie en nu wilde ze een samenwerking aangaan in Zweden waar fysiotherapeuten, kaakchirurgen, bijtfysiologen, pijnartsen, KNO artsen, tandartsen en mogelijk chiropractoren zouden worden inbegrepen.

Advies en tips van Ann-Sofi Nilsson
Problemen met de kaken kunnen in veel verschillende vormen voorkomen. Ann-Sofi geeft praktische adviezen en tips voor wie meer wil weten.
Let op oorpijn, tinnitus, kiespijn en pijn in de sinussen, knappen in de kaak, pijn bij gapen en kauwen, hoofdpijn.

Iets wat ik zelf in mijn praktijk orofaciale fysiotherapie Hans van Mourik ook herken is wat Ann-Sofi ook aangeeft bij de verscheidenheid van kaakklachten:
"Dit is iets waar je vragen over moet stellen; de patiënt zelf legt dat verband zelden. Stel vragen over de voedselsituatie. Wat kunnen ze eten? Wat kunnen ze niet eten? Veel mensen met kaakstoornissen hebben moeite met kauwen."

Nu ben ik zelf bijna 35 jaar orofaciaal fysiotherapeut, maar kom nog veel tegen dat mensen die mijn praktijk in #Gorinchem komen "nog nooit van een kaakfysiotherapeut hebben gehoord"
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding